Je bedrijf beschermen kan op verschillende manieren

Wanneer je een eigen bedrijf start, komen er ineens heel wat zorgen bij. Niet alleen over hoe je het bedrijf op een goede manier gaat leiden, maar ook over hoe je je bedrijfspand en de inhoud ervan veilig kunt houden. Je wilt immers niet dat inbrekers de weg naar jouw voorraden weten te vinden? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dag en nacht zelf in je pand te verblijven, maar dat houd je echt niet lang vol. Dan zit er maar één ding op. Een goed hekwerk laten plaatsen als eerste barrière.

Welk hekwerk past bij jouw pand?

Om veel bedrijfspanden vind je een dubbelstaafmat hekwerk. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt uit veel soorten hekwerken kiezen, maar voor om een bedrijfspand is een dubbelstaafmat hekwerk het meest ideaal. Zo’n hekwerk is niet te beklimmen, niet door te knippen en heel erg stevig in het algemeen. Daarbij kun je dit hekwerk in veel verschillende RAL kleuren aanschaffen. Zo kies je precies die kleur die past bij de uitstraling van je bedrijf. Het is wel altijd slim om, voor je Holland Hekwerk de opdracht geeft om een hekwerk te plaatsen, de gemeente of het beheer van het bedrijventerrein waar je bedrijfspand gevestigd is, te vragen wat precies de regels zijn voor het plaatsen van een hek.

Er zijn meer manieren om je bedrijfspand te beschermen

Heb je eenmaal een goed hekwerk laten plaatsen, dan ben je er nog niet. Je wilt immers koste wat kost voorkomen dat ongenode bezoekers alsnog een weg vinden om jouw terrein te betreden.

Goede verlichting is ook een belangrijke zet. Mensen met kwade bedoelingen worden immers liever niet in het zonnetje gezet. Zij hebben baat bij donker en heimelijk. Wanneer jij felle (bouw)lampen installeert die aan gaan op het moment dat iemand langs de sensor loopt, wordt de kans op inbraak en vandalisme nog minder. Je kunt er zelfs voor kiezen om zwaailampen te installeren die beginnen te branden (en zwaaien) op het moment dat de sensor wordt geactiveerd.

Logisch nadenken is ook belangrijk!

Vergeet ook de meest logische stap niet: zorg altijd dat je je bedrijf goed afsluit en het (eventuele) alarm altijd aanzet als je de deur uitstapt. Ook als je even een boodschap gaat doen of een wandeling gaat maken tijdens de lunch. Loop iedere dag even door je pand voor je weg gaat en check of alle deuren en ramen écht goed zijn afgesloten. Heb je medewerkers in dienst? Zorg dan dat je goed bijhoudt wie een sleutel heeft en waar die is. Een gestolen sleutel kan voor heel veel ellende zorgen!

Aanbevolen Artikelen